Apreciază-te femeie🧜‍♀️🧜‍♀️

Sunt mama unui băiețel de aproape 6 anișori,am trecut și eu prin anumite etape,așa cum ,sunt sigură, că fiecare dintre noi am trecut. Am intrat în această viață, nouă pentru mine,cu multe frici și prejudecăți,cu idei fixe și atitudine conservatoare,dacă pot spune așa. Totul a fost că o tornadă pentru mine,pentru noi,familia.

Corpul unei femei trece prin schimbări uimitoare în timpul sarcinii și mai ales al nașterii,iar de cele mai multe ori aceste schimbări sunt ireversibile.

Din pacate de cele mai multe ori,aceste modificări ale corpului pot duce la un șoc, chiar și pentru mamă,asta pentru că în realitate sunt mult mai dure decât ceea ce vedem noi prin reviste, Tv sau internet.

Presiunea de a arata ca și vedetele după naștere sau aceea de a reveni la hainele de dinaintea sarcinii,mult prea repede,exercită asupra noastră marea numită DEPRESIE,totul inutil,dar totdeodată și dăunător pentru starea noastră emoțională, care și așa trece printr-o furtună 😉😉.

Sunt de părere că dacă avem nevoie de 9 luni pentru evoluția sarcinii,atunci avem și de alte 9 luni pentru a ne ajuta corpul să revină cât de cât la formele de dinaintea sarcinii. Toate știm că nu este vorba doar de o recuperare fizică ci și de una mentală.

Sigur pentru orice mamă atunci când vine vremea pentru un minunat concediu la mare sau oriunde altundeva unde trebuie să porți costum de baie, este un coșmar. Primele gânduri, Sunt grasă? DA …. Arăt că și înainte de sarcină? NU….

Toate acestea ne destabilizează psihic, și vedem doar acele părți negative în corpul nostru,dar nu realizăm că toate aceste semne, burtă lăsată, vergeturi, celulită,etc sunt amprentele minunăției de lângă noi. Ar trebui să fim mândre de noi,de reușita noastră.

Fiecare vergetură sau semn lăsat de naștere, este acel semn care multe femei și-l doresc și poate din păcate nu-l pot avea. Eu sunt mândră că am un copil sănătos,asta-i prioritatea mea în viață .

Nu vă pierdeți timpul rugându-vă să slăbiți,pentru că nu prea va funcționa, mai ales dacă suntem acele femei simple, neobișnuite cu sportul sau un stil de viață extrem de sănătos și calculat, dedicați-vă timpul pentru copil,familie și pentru aceea persoană pentru care întotdeauna sunteți sexy,frumoasă și perfectă. ..Credeți-mă, este unica părere care cântărește extrem de mult pentru mine.

Și eu,ca oricare altă femeie,am vrut să ascund aceste imperfecțiuni ,pe care le știam din cap până în picioare ,fiecare părticică de care eram total nemulțumită. Dar am trecut peste acest impas, mulțumindu-mă cu acest corp care a purtat în pântec timp de nouă luni,acest frumos și unic copil pe care îl privesc acum cu multă dragoste.

Există chiar și o campanie făcută pentru noi,aceste femei curajoase care am adus pe lume miracole. O campanie prin care se dorește,ca noi,mamele,să conștientizăm această realitate lăsată în urma nașterii și să ne acceptăm corpul așa cum este el,cu acele imperfecțiuni trasate de prezența copilului în viața noastră.

Advertisements

10 Replies to “Apreciază-te femeie🧜‍♀️🧜‍♀️”

  1. Corpul nostru se schimba odatacu noi, cu trecerea noastră prin viata. După naștere, este greu, mi era greu să mă privesc. La fel si in alte momente, ca atunci când am terminat cu alaptatul. Dar darul pe care l am primit este infinit mai important. De cate ori mă uit la ea, stiu ca nimic nu mai e ca înainte, si asta e minunat.
    Cat despre fizic, mi se pare ca arat mai bine acum, în ciuda defectelor si a modificărilor. Un copil chiar te împlinește

    Liked by 1 person

  2. Cred că cel mai important este să-ți accepți corpul așa cum este el. Dacă reușim să o facem, pentru că este teribil de greu. Eu am făcut multe la viața mea pentru a reuși să mă accept, să mă prețuiesc. Ce mi-a ieșit cel mai bine a fost următoarea automotivație: am născut 2 copii, sunt rațiunea mea de a trăi pe acest pământ și am moștenit un ADN.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.