PIATRA ARUNCATĂ ÎN VID

Dacă nu te simţi special în viaţa asta Poate că în alte lumi deja

În lumea asta…
Oricum eşti doar în trecere.

Nu sunt adepta conversaţiilor lungi, prin urmare, nici în acest articol nu o  lungesc, ca şi cum m-ar fi lovit pe mine inspiraţia tocmai acum.

De cate ori nu ai dat vina pe destin, karma sau ghinion pentru lucrurile mai puţin plăcute din viaţa ta? De câte ori nu ai concluzionat cu “Asta e! Asa a fost sa fie!” Tot ce se întâmplă şi există în viaţa noastră este cu un motiv bine conturat,hai să nu dăm mereu vina pe conjunctură, anturaj,prieteni sau familie, să fim capabili să avem propria răspundere şi asumare. În zilele noastre numai este un secret cuvântul Karmă,toţi îl folosim cu lejeritate,dar oare câţi dintre noi cunoaştem semnificaţia  acestui cuvânt. În cea mai largă accepţiune posibilă termenul Karma a fost tradus de unii occidentali prin destin, deşi Karma înseamnă pur şi simplu faptă sau  act ca atare.

Conceptul de karmă este strâns legat de cel al reîncarnării, dar nu este acelasi lucru.Din înţelepciunea populară avem cugetări ca: “Vei culege până la urmă exact ceea ce ai semănat”, “După faptă şi răsplată”, “Cine seamănă vânt culege furtună” acestea exprimând foarte bine conceptul  karmei.

Gândul este o forţă reală. Sunteţi ceea ce gândiţi.

Cuvântul Karmă provine din limba sancrită şi înseamnă actiune,este echivalentă cu ceea ce Newton a numit ,,fiecare acţiune trebuie să aibă o reacţie,,.

Eu înţeleg prin Karmă, principiul cauză-efect,trebuie să-ţi înveţi  în totalitate fiecare lecţie pe care o trăieşti şi să-ţi găseşti scopul acestora în viaţa ta… 

Cum iubiţi, aşa sunteţi iubiţi!                          Cum respectaţi, aşa sunteţi respectaţi!

Nu înţelegeţi greşit sensul acestui cuvânt,nu este o pedeapsă, poate mulţi dintre voi tindeţi să credeţi  asta,  pur şi simplu este legea care înlănţuie cauzele şi efectele,proiecţia ta în viaţă ca şi om.

  Karma sau destinul fiecăruia dintre noi, acţiunea alegerii noastre din viaţă, sunt convinsă că nu toţi avem tăria să putem accepta aşa ceva,. Ai putea oare să-ţi schimbi destinul dacă există predestinare?Steven L. Hairfield, explică noțiunea de karma și principiile karmei:                                                               PRIMEȘTI CEEA CE DĂRUIEȘTI

Ceea ce ţi se întâmlă este o consecinţă a faptelor tale.Vrei linişte,înţelegere,prieteni adevăraţi, atunci oferă şi tu la rândul tău.                                                                                            PRINCIPIUL CREAȚIEI

– viaţa este un cufăr plin cu minunile creaţiei tale,cum îţi aşterni aşa dormi, încearcă să fi încunjurat de ceea ce îţi doreşti cu adevărat.                                                                             

  PRINCIPIUL SMERENIEI

Cu cât opui mai multă rezistență unui lucru cu atât mai mult vei atrage acel lucru în viața ta. Atitudinea este totul. Acceptarea deschide multe uși,  îți oferă soluții şi posibilități.                    PRINCIPIUL CREȘTERII

creşterea treptată în viaţă şi evoluţia ei începe în primul rând cu noi, doar noi suntem singurii care avem această putere.                                                                                                                          PRINCIPIUL RESPONSABILITĂȚII

trebuie să fiţi responsabili şi să vă asumaţi tot ceea ce se întâmplă în viaţa voastră, mediul care vă încojoară  este oglinda voastră,numai daţi vina pe karmă..totul depinde de voi.                                                   

      PRINCIPIUL  AICI ȘI ACUM

– Lasă trecutul în trecut, trăieşte din plin prezentul,din trecut încearcă să înveţi iar din viitor încearcă să crezi în speranţă.                        

      PRINCIPIUL SCHIMBĂRII

– indiferent că vreţi sau nu, există şi negativ în viaţă, luaţi-l ca atare şi conturaţi totul cu armonie, răbdare şi raţionalism.                                                                                                

PRINCIPIUL RĂBDĂRII

– sunt convinsă că mulţi ne-am dorit sau ne dorim de la viaţă ceva anume, nu te aştepta să îţi cadă din cer acel ceva, înarmează-te cu multă rabdare şi luptă pentru acel lucru, într-o zi vei fi mulţumit de reuşita ta.       

                                                                                                                    PRINCIPIUL VALORII

– investeşte în tine, timp, efort,energie,demnitate şi apoi vei obţine acea valoare dorită,pe tot parcursul vieţii învăţăm multe..evaluaţi cu atenţie fiecare lecţie a vieţii,.Relaţiile Karmice

Iubirea este o conştiinţă întreagă, o trezire şi o rezonanţă antemporală.O relaţie karmică se bazează pe atracţia puternică şi o chemare puternică unul faţă de celălat, dincolo de vocea  instinctului care le spune că vor avea de suferit.

ADEVĂRUL NU DOARE 

ADEVĂRUL TREZEŞTE.

Atunci când ,, alegem nepotrivit,, ar trebui să ne gândim că nu este o greşeală ci o Lecţie asumată.

Dar câţi aţi putea accepta asta?

               Întâlnirea karmică este plină cu tot felul de întâmplări şi coincidenţe stranii, potriviri de neînţeles care dovedesc ca a intervenit mâna destinului, nu se poate fugi din calea ei: este intensă şi tulburătoare emoţional.

EU TE-AM GĂSIT TOT ; EU TE  PIERD

Este mai simplu să dăm vina pe cel cu care am avut o relaţie, dar vom putea vreodată să acceptăm ca noi greşim? .Durata  relaţiei karmice este variabilă: câteva luni sau câţiva ani, asta până când apar divergenţele care arată că este momentul ca fiecare să meargă pe drumul lui în viaţă. Dacă fiecare dintre noi am conştientiza alegerile bune sau rele, am înţelege să vorbim despre nişte legături clare ,asta până când apare momentul final.

A fi cu cineva nu înseamnă a-l duce pe umeri, ci a-l ajuta să se ducă singur pe sine, nu înseamnă a-i prelua lecţiile, ci a rezona cu sufletul lui  şi a-l susţine în tot.

NOI SUNTEM CEI ORBI

NU DRAGOSTEA !

Advertisements

25 Replies to “PIATRA ARUNCATĂ ÎN VID”

 1. Karma este termenul filosofic si ateu pt Dumnezeu.
  Eu NU sunt credincios sau mai bine spus nu cred in (Dumne)Zei inventati. Cred intr-un Dumnezeu care ne-a creat si care intervine din cand in cand pt a aduce un echilibru. Pt a da celor buni si a lua celor rai. Pt a face dreptate.
  Nu cred in profeti, in fii care invie dupa 3 zile, in fecioare care nasc. Nu pot crede in asa ceva ori in minuni absurde. Desi mi-ar placea sa cred ca cineva, fie si acum o mie de ani, a transformat apa in vin, pur si simplu nu pot.
  Dar in Dumnezeu cred. Intr-un Dumnezeu al meu, unul care-mi da pt ceea ce fac, nu pt cum IL slujesc pe el. Nu cred intr-un Dumnezeu cocalar, care vrea ca eu sa ma bucur de nasterea lu Fi-Su si sa ma chinui, sa postesc, inainte de acea nastere. Nu cred intr-un Dumnezeu narcisist, care ma pune sa sufar an de an pt ca Fi-su a fost chinuit, iar apoi ma pune sa ma bucur ca Acesta a inviat.
  Drept urmare cred in Karma, chiar daca n-o numesc astfel 🙂

  Liked by 2 people

 2. Un articol interesant! Eu cred ca unele lucruri se intampla exact atunci cand trebuie. La fel cum cred ca atunci cand un lucru nu se intampla, inseamna ca nu era momentul potrivit. Cum ai zis si tu, trebuie sa avem rabdare 😊

  Liked by 1 person

 3. Interesant! Mi-a plăcut să recitesc despre acest concept pe care l-am studiat cu ceva timp în urmă, dar un care nu cred și cu care, de cele mai multe ori nu sunt de acord. Oricum, îmi place să recitesc.

  Liked by 1 person

 4. Karma, kaballah, iudaism, crestinism, islamism si toate celelalte filozofii, ideologii, concepte, religii, stiinte exacte, fizice, metafizice, culte si/sau oculte mondiale, sunt doar manipulari genetice subliminale milenare, înselatoare, al constiintei mintilor rational-sentimentale materiale, imperfecte, involuate, nemetamorfozate, neilluminate de Lumina Divina alb-stralucitoare, orbitoare a Întelepciunii lui Dumnezeu. Zic si Eu ! 🙂
  Un weekend absolut, adevarat, eliberat, minunat, binecuvântat, de Întelepciunea pura, draga andreea !

  Liked by 1 person

 5. O discuție care nu se va închide niciodată atât timp cât omul judecă singur și nu artificial. Cred în destin dar acela care-ți lasă și ție o portiță de a alege. Este un fel de semi libertate pentru care nu știm cui să mulțumim sau să reproșăm.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.